Avaleht / Uudised

Kuidas generaator töötab

Kuidas generaator töötab

Sisukord

Kui puudub juurdepääs põhivõrgule või kriiside ajal, on generaatorid varutoiteallikaks hädavajalikud. Neid töökindlaid seadmeid kasutatakse sageli eluruumides, töökohtades ja ettevõtetes pideva elektrivarustuse tagamiseks. Kuid kas olete kunagi mõelnud generaatori mehhanismi üle? Selles artiklis uuritakse generaatori sisemisi toiminguid ja selgitatakse, kuidas see töötab.

Mis on generaator?

Generaator, mida sageli nimetatakse elektrigeneraatoriks, on seade, mis muudab mehaanilise energia elektrienergiaks. See koosneb mitmest komponendist, mis töötavad elektri tootmiseks koos. Kui esmane toiteallikas on katkenud või pole saadaval, luuakse generaatorid, mis pakuvad ajutist või kaasaskantavat elektrit.

Erinevat tüüpi generaatorid

Invertergeneraatorid ja tavalised generaatorid on kaks peamist generaatorite kategooriat.

Standardsed generaatorid

Tavaline generaator on kõige populaarsem tüüp. Need koosnevad mootorist, generaatorist, pingeregulaatorist ja kütusesüsteemist. Bensiin, diisel, LPG või maagaas on vaid mõned kütustest, mida nende generaatorite toiteks kasutada.

Inverter generaatorid

Invertergeneraatorid on arenenum ja tõhusam generaatoritüüp. Nad kasutavad elektroonikat, et muuta genereeritud võimsus puhtamaks ja stabiilsemaks. Invertergeneraatorid on tuntud oma vaikse töö ja kütusesäästlikkuse poolest, mistõttu on need ideaalsed telkimiseks, väliüritusteks ja tundlikeks elektroonikaseadmeteks.

8 generaatori põhikomponenti

generaatori osad

Kaasaegsed elektrigeneraatorid võivad olla erineva suuruse ja rakendusega, kuid nende sisemine tööpõhimõte on üldiselt sama. Elektrigeneraatori põhikomponendid on järgmised:

  • Raam: Raam sisaldab ja toetab generaatori komponente. See võimaldab inimestel generaatorit ohutult käsitseda ja kaitseb seda kahjustuste eest.
  • Mootor: Generaatori tuksuv süda on selle mootor, mis muudab kütuse mehaaniliseks energiaks. Erinevat tüüpi generaatorite toiteks saab kasutada bensiini, diislikütust, propaani või maagaasi.
  • Generaator: Generaator vastutab mehaanilise energia muundamise eest elektrienergiaks. Vahelduvvool (AC) saadakse rootori ja staatori kombinatsioonist.
  • Kütusesüsteem: Mootori bensiiniga varustamise ülesanne langeb kütusesüsteemile. Kütusetorud, kütusepump ja kütusepaak on kõik selle osad. Generaatori tehnilised andmed määravad kasutatava kütuse tüübi.
  • Heitgaasisüsteem: Diisel- ja bensiinimootorid eraldavad mürgiseid kemikaale sisaldavaid heitgaase. Heitgaasisüsteem haldab ja kõrvaldab neid gaase ohutult läbi rauast või terasest valmistatud toru.
  • Pinge regulaator: Pingeregulaator tagab, et generaator annab ühtlase ja stabiilse pingeväljundi. See reguleerib elektriväljundit, et vältida ühendatud seadmete või seadmete kahjustamist.
  • Akulaadija: Generaatorid toetuvad käivitamiseks akule. Akulaadija vastutab aku laetuse eest, pakkudes ujukpinget täpselt 2.33 volti elemendi kohta.
  • Kontrollpaneel: Juhtpaneel asub generaatori välisküljel ja sisaldab mitut näidikut ja lülitit. Funktsioonid võivad generaatoriti erineda, kuid juhtpaneel sisaldab tavaliselt starterit, mootori juhtmõõdikuid ja sageduslülitit.

Kuidas generaator töötab?

Generaatorid töötavad elektromagnetilise induktsiooniga. Sukeldume nüüd generaatori tööpõhimõtte samm-sammult.

1. samm: kütusevaru

Generaatori mootori tankimine on esimene etapp. Kütusepaak hoiab kütust, mis täidetakse käsitsi või ühendatakse välise kütusetoitega.

2. samm: käivitage mootor

Olenevalt generaatori konstruktsioonist käivitatakse mootor tõmbejuhtme, süütevõtme või surunupu abil, kui kütusevarustus on valmis. Bensiini potentsiaalne energia muundatakse seejärel mehaaniliseks energiaks, kui mootor hakkab tööle.

3. samm: mehaaniline võimsus

Pöörlev võll kannab mehaanilise energia mootorilt generaatorile. Generaatori rootor pöörleb staatori sees, samal ajal kui mootor pöörab võlli, tekitades magnetvälja.

4. samm: elektrienergia

Elektrivool indutseeritakse staatori mähistes generaatori pöörleva magnetvälja toimel. Vahelduvvool (AC) on vahelduvvoolu generaatori poolt genereeritava elektrivoolu nimi. Seejärel kasutatakse pingeregulaatorit vahelduvvoolu muutmiseks soovitud pingeks.

Milleks kasutatakse elektrigeneraatorit?

Generaatoritel on lai valik rakendusi, sealhulgas:

  • Varutoite pakkumine elektrikatkestuste ajal
  • Ehitusplatside ja väliürituste toide
  • Kriitiliste süsteemide toetamine haiglates ja andmekeskustes
  • Kaug- ja võrguvälise elamise võimaldamine
Generaatorid on olulised masinad, mis pakuvad varutoidet, kui seda kõige rohkem vajatakse. Saate valida oma vajadustele parima generaatori, kui olete generaatori tööpõhimõttega hästi kursis. Generaatorid on kohandatavad seadmed, mis pakuvad pidevat toiteallikat olenemata sellest, kas vajate oma maja, kontori või õues tegutsemiseks varutoidet.

Kõige populaarsemad postitused

KÜSIMUSED?
VÕTKE MEIEGA ÜHENDUST TÄNA.

osta?

Seonduvad postitused

Ei saa piisavalt?

Tellige eksklusiivsed pakkumised ja värskendused uute saabujate kohta